go to top

Rokodelski tabor v Domanjševcih

S pričetkom poletnih počitnic se je tudi začel prvi poletni tabor v Domanjševcih pri domanjševski domačiji in sicer Rokodelski tabor. Na tabor se je prijavilo 27 otrok, ki so vsak dan sodelovali pri različnih rokodelskih delavnicah. Za otroke smo pripravili bogat in pester program.

Tabor se je začel s spoznavnimi in skupinskimi igrami. Igrali smo se, se spoznavali in se naučili imena drug drugega. Vsakemu otroku smo prinesli škatlo, na katero so napisali svoje ime, jo okrasili, pobarvali in v njih so otroci zbrali svoje izdelke, ki so jih izdelali med tednom, ter jih v petek, zadnji dan tabora, odnesli domov. V okviru rokodelskih dejavnosti so izdelovali rože iz koruznega ličja, vezli in tudi pletli košare. Otroci so se ob pomoči in navodilih rokodelca preizkusili v rezbarjenju in pekli tradicionalni Fumu. Ustvarjali so sliko v tehniki polstenja, naredili so magnet in obesek za ključe z lepljenjem tekstila, slikali mandalo in izdelali zapestnice.

Tabor je hitro minil. Med številnimi igrami in delom so se spletla nova prijateljstva. Veseli smo, da so se otroci imeli lepo in upam, da se čez leto dni spet srečamo tukaj na rokodelskem taboru pri Domanjševski domačiji.

divider