go to top

Predstavili so pustolovščino Don Kihota

V soboto zvečer je oder po dolgem času spet zavzela gledališka skupina LeSzSz Társulat, ki je ob tej priložnosti premierno predstavila svojo najnovejšo predstavo v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

Predstavo z naslovom Pustolovščine Don Kihota – popotovanje v dveh delih – je napisal in režiral János Regős, ter na oder je bil postavljen že leta 2020. Na našo veliko žalost zaradi koronavirusa takrat žal ni bilo mogoče narediti premiere. Predstava je zorela dve leti, preden je bila končno predstavljena javnosti. Šest članov gledališke skupine LeSzSz Társulat je odigralo smešno igro, ki spodbuja razmišljanje.

Igralci so dali vse od sebe in gledalci so lahko videli zelo izjemne uprizoritve karakterjev. Upamo, da bo predstava doživela še veliko ponovitev, da si jo bo ogledalo čim več ljudi. Prvič bo za to priložnost že v soboto ob 19. uri na odru Domanjševske domačije.

Zahvala vsem, ki so kakorkoli pomagali pri nastajanju predstave, Mikiju Bažiki in Ludvigu Göncu-Luiju, tehničnima sodelavcema Knjižnice – Kulturnega centra Lendava, posebej pa igralcem Gáborju Diósiju, Évi Enyedi, Csabi Hernádi, Béli Pintér, Virág Szemerédy (1969-2001) in Szabolcsu Thuróczyju, ki so bili improvizacijski partnerji režiserja Jánosa Regősa pri ustvarjanju predstave leta 1998 in nenazadnje tudi vsem članom gledališke skupine LeSzSz Társulat.

Fotografije: Peter Škrilec

divider