go to top

Odprtje raztave Györgya Csute v Centru Bánffy

V Galeriji Bánffy že nekaj časa ni bilo razstave, saj smo v preteklem obdobju izvajali samo prenovo Centra Bánffy. Prenova je končana, tako da je umetnost ponovno dobila svoj dom v naši galeriji.

Prejšnji teden, 8. novembra 2022, smo skupaj z Galerijo-Muzejem Lendva odprli samostojno razstavo slikarja Györgyja Csute iz Békésa.

György Csuta je slikar in grafik. Poleg ustvarjalnega dela se ukvarja tudi z organizacijo umetniškega življenja v okrožju Békés na Madžarskem in organizira umetniške tabore. Redno sodeluje na madžarskih skupinskih razstavah. Leta 1986 je prejel medaljo ministra za kulturo. Leta 1992 je imel samostojno razstavo v galeriji Rudnay Terem v Egerju. Njegova dela so v zasebnih in javnih zbirkah ter javnih ustanovah (Muzej Békés, Men – Dan Aparthotel, Zalakaros, Rimskokatoliška cerkev Békés, Bolgarija, Kitajska, Nemčija, Italija, Avstrija, ZDA, Danska, Španija, Švica, Luksemburg). Je edini podeželski član Fundacije madžarskih umetnikov, ki je bila ustanovljena leta 1998 v Budimpešti. Od leta 2005 je član upravnega odbora Nacionalnega združenja madžarskih umetnikov.

Razstava bo na ogled do konca letošnjega koledarskega leta.

divider